Stichting Neuropsychologie Nederland

Betto Deelmanprijs 2020

De jury, onder leiding van professor Roy Kessels, heeft besloten de Betto Deelmanprijs 2020 toe te kennen aan dr. Paul Eling vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.Dr. Eling studeerde Psychologische Functieleer aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en promoveerde in 1983 aan deze universiteit op het proefschrift Studies on laterality: Controversial issues in the approach of hemisphere specialization. Vervolgens was hij verbonden aan het Max-Planck-Instituut in Nijmegen, waarna hij in 1985 als universitair docent aan de Nijmeegse universiteit werd aangesteld.

Hij was in 1984 mede-oprichter van de afstudeerrichting Neuro- en Revalidatiepsychologie aan deze universiteit. In 2002 werd hij universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit. Dr. Eling redigeerde en schreef diverse handboeken op het gebied van de neuropsychologie en is (mede-)auteur van meer dan 140 internationale wetenschappelijke artikelen.


Dr. Eling was tot 2016 redacteur van het Tijdschrift voor Neuropsychologie, waarin hij ook vele Nederlandstalige artikelen publiceerde. Na zijn pensionering werkte hij samen met Stanley Finger aan een boek over Franz Joseph Gall, dat in 2019 verscheen bij Oxford University Press onder de titel Franz Joseph Gall: Naturalist of the mind, visionary of the brain.

De Betto Deelman prijs, bestaande uit een erepenning en een bedrag van 5000 euro, zal op 26 juni 2020 worden uitgereikt. Iedereen is van harte welkom, aanmelden kan via de knop. Nadere informatie over het programma volgt.

Locatie: Academiegebouw Berchmanianum
Radboud Universiteit
Houtlaan 4, Nijmegen
Route-informatie

Datum: vijdag 26 juni 2020
Tijd: 15-17u, aansluitend receptie